Komplett system för säckfyllda produkter

Säckfyllare

Driftsäkra, robusta och enkla att använda - säckfyllare för skräddarsydda lösningar

Teknosan i Vänersborg specialiserar sig på att tillverka djurfoder på beställning. Deras kunder är allt från bönder och travtränare till större företag.

– Vi är helt kundorienterade. Det innebär att vi framställer och paketerar väldigt många olika satser och recept, berättar Ruben Falk, som är marknadsansvarig och även koordinerar företagets investeringar och inköp.

I fabriken i Vänersborg har man i dagsläget fem produktionslinjer för djurfoder. Då Teknosan är särskilt inriktade på att leverera djurfoder i säckar har man tillsammans med Vebe Teknik tagit fram två kompletta säckfyllarlinjer, skräddarsydda för fabrikens behov.

– Vebes maskiner är driftsäkra, robusta och enkla att använda. Vi byter innehåll och säckar hela tiden. En operatör kan sköta allt och det är i praktiken bara att byta emballage och köra igång igen. Det går snabbt, berättar Ruben Falk.

I dagsläget har man två Autopac uppdelade på två separata säckfyllarlinjer med rullbanor och pallastningsrobotar. Allt styrs från en dator.

– För oss var närheten till service och support väldigt viktig när vi bestämde oss att samarbeta med Vebe Teknik. Maskinerna är uppkopplade och Vebe följer oss online om något skulle inträffa.

Säckfyllare Autopac EC för bättre hållbarhet

Teknosans senaste investering är en Autopac EC, tredje generationens säckfyllare från Vebe, som kan suga ut syret ur säcken och ersätta det med exempelvis kväve för längre hållbarhet eller koldioxid för att förhindra mögeltillväxt.

– Vi har även en mindre manuell packmaskin som vi kan haka på systemet när vi behöver leverera exempelvis säckar med mjölkpulver.

Mats Lindgren, försäljningschef på Vebe Teknik, tycker att det är härligt att se hur deras säckfyllare kan fungera i så många olika sammanhang.

– Mångsidigheten hos Autopac är vi väldigt stolta över. Vi gillar utmaningen att tillsammans med en kund pussla ihop den optimala lösningen för just deras behov.

Kontakt

PRODUKTUTBUD

Kontakt

PRODUKTUTBUD